הגבינות של נני
אנטריקוט בתנור עם חרדל ועשבי תיבול

מצרכים:

  • 1 ק”ג נתח אנטריקוט
  • 4 כפות גדושות חרדל דיז’ון חלק Maille
  • 4 כפות גדושות חרדל גרגירים Maille
  • 1/4 כוס דבש
  • 1/4 כוס יין אדום
  • 1/4 כוס שמן זית
  • עלים מ-3 גבעולי רוזמרין
  • 5 עלי מרווה
  • 6 שיני שום, קלופות
  • 1 כף מלח גס

 

לבצל שרוף:

  • 6 בצל סגול, קלוף וחתוך לרצועות
  • תרסיס שמן זית

 

 

אופן הכנה :

  1. מכינים את הבשר :מחממים תנור לחום הכי גבוה על מצב טורבו גריל עליון.
  2. מוציאים את הבשר מהמקרר כ-30 דקות לפני הצלייה.
  3. טוחנים בבלנדר מוט את החרדלים, הדבש, היין האדום, שמן הזית, עשבי התיבול, שיני השום והמלח.
  4. מורחים את נתח האנטריקוט מכל צדיו במשרה, מניחים על רשת צלייה מעל תבנית שתאגור את הנוזלים.
  5. מכניסים את הבשר לתנור הלוהט ל-10 דקות. לאחר 10 דקות, מורידים את החום ל-170 וצולים עוד כ-25 דקות, עד שהבשר במידת העשייה שאוהבים.
  6. מכינים את הבצל: מתיזים תרסיס שמן בסיר גדול. מוסיפים את רצועות הבצל וצולים עד שהבשל נחרך ונעשה רך ושרוף.
  7. מגישים את האנטריקוט עם הבצל השרוף.

 

 

מתכון: שגב משה

צילום:

Scroll to top
X