הגבינות של נני
אימרולי חצ’פורי

אימרולי חצ’פורי

בצק:
500 גרם קמח לבן
50 גרם חמאה
1 כף שמרים
2 כפות סוכר
1 ו-1/4 כפות מלח
1 ו-1/4 כוסות מים

מילוי:
200 גרם מוצרלה
200 גרם מנצ’גו של נני

ציפוי:
ביצה
קוביה חמאה
100 גרם קשקבל

בנוסף:
50 גרם חמאה

אופן הכנה:


– שמים בקערת המיקסר את כל המצרכים, פרט למלח, לפי הסדר ברשימה ומערבלים עם וו לישה במשך 2 דקות. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד 5 דקות עד שנוצר בצק רך וגמיש.
– מכסים במגבת ומתפיחים בטמפרטורת החדר במשך שעה ורבע.
– מחלקים את הבצק ל-3 (תלוי בגודל של החצ’פורי שאתם רוצים – אפשר לחלק גם ל-5), ומרדדים כל חתיכת בצק לעיגול.
– חותכים את המוצרלה לקוביות ומגרדים את המנצ’גו.
– מניחים בכל כדור בצק מ-2 סוגי הגבינות וסוגרים לצורת שק סגור. משטחים את הבצק לצורת פיתה שטוחה.
– מגרדים את הקשקבל בעזרת פומפייה.
– משמנים את נייר האפייה בחמאה ומורחים את החצ’פורי בביצה טרופה ומפזרים מעל קשקבל מגורדת.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות טורבו עד הזהבה.
– כשהחצ’פורי יוצאים מהתנור מניחים מעל קוביית חמאה ומגישים חם.

 

Scroll to top
X