הגבינות של נני
אוזני המן מלוחות במילוי בטטה וברס בלו

מצרכים לבצק:

  • 1 ו-1/2 (210 גרם) קמח לבן
  • 120 גרם חמאה מלוחה אלווי
  • 1 כפית מייפל או סילאן
  • 4-5 כפות מים קרים
  • 1 כפית חרדל דיז’ון גרגירים MAILLE

למילוי ולעיטור:

  • 2 כפות שמן זית
  • 3 בטטות, קלופות
  • 1 כפית מייפל
  • 150-200 גרם גבינת ברס בלו
  • 1 ביצה L – להברשה
  • מעט שומשום – לא חובה

אופן הכנה:

  1. חותכים את החמאה לקוביות קטנות מאוד.
  2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את כל מצרכי הבצק ומערבלים עד שנוצר בצק שמתאחד סביב הוו. אם הבצק מעט יבש או לא מתאחד אחרי 3-5 דקות אפשר להוסיף עוד כמה כפות מים.
  3. מאחדים את הבצק בידיים ומשטחים. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה עד שמכינים את המילוי.
  4. חותכים את הבטטות לקוביות קטנות ומטגנים במחבת עם שמן עד שהן מזהיבות מכל הצדדים. דקה לפני שהן מוכנות מזלפים מעט מייפל וממליחים. מצננים.
  5. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק וקורצים עיגולים עם סף של כוס או קורצן בצורת עיגול.
  6. מניחים באמצע עיגול הבצק מעט קוביות בטטה וצ’אנקים של גבינת בלו ברס. סוגרים לצורת אוזן המן.
  7. מברישים את הבצק מסביב בביצה ומפזרים שומשום או פרג במידה ורוצים.
  8. מעבירים לתבנית תנור עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15-20 דקות או עד שאוזני ההמן מוכנות וזהובות.

 

הערות ושדרוגים

  1. במקום בטטות אפשר להשתמש בדלורית.
  2. רוצים לשדרג? מוסיפים למילוי פקאנים קצוצים.
  3. אוהבים טעם פיקנטי? אפשר להוסיף לבצק 1/2 כפית פפריקה חריפה או צ’ילי גרוס.
  4. רוצים לשדרג? מוסיפים מעל המילוי עלי טימין או רוזמרין.
Scroll to top
X