מצרכים לבצק:
- 1 ו-1/2 (210 גרם) קמח לבן
- 120 גרם חמאה מלוחה אלווי
- 1 כפית מייפל או סילאן
- 4-5 כפות מים קרים
- 1 כפית חרדל דיז’ון גרגירים MAILLE
למילוי ולעיטור:
- 2 כפות שמן זית
- 3 בטטות, קלופות
- 1 כפית מייפל
- 150-200 גרם גבינת ברס בלו
- 1 ביצה L – להברשה
- מעט שומשום – לא חובה
אופן הכנה:
- חותכים את החמאה לקוביות קטנות מאוד.
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את כל מצרכי הבצק ומערבלים עד שנוצר בצק שמתאחד סביב הוו. אם הבצק מעט יבש או לא מתאחד אחרי 3-5 דקות אפשר להוסיף עוד כמה כפות מים.
- מאחדים את הבצק בידיים ומשטחים. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה עד שמכינים את המילוי.
- חותכים את הבטטות לקוביות קטנות ומטגנים במחבת עם שמן עד שהן מזהיבות מכל הצדדים. דקה לפני שהן מוכנות מזלפים מעט מייפל וממליחים. מצננים.
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק וקורצים עיגולים עם סף של כוס או קורצן בצורת עיגול.
- מניחים באמצע עיגול הבצק מעט קוביות בטטה וצ’אנקים של גבינת בלו ברס. סוגרים לצורת אוזן המן.
- מברישים את הבצק מסביב בביצה ומפזרים שומשום או פרג במידה ורוצים.
- מעבירים לתבנית תנור עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15-20 דקות או עד שאוזני ההמן מוכנות וזהובות.
הערות ושדרוגים
- במקום בטטות אפשר להשתמש בדלורית.
- רוצים לשדרג? מוסיפים למילוי פקאנים קצוצים.
- אוהבים טעם פיקנטי? אפשר להוסיף לבצק 1/2 כפית פפריקה חריפה או צ’ילי גרוס.
- רוצים לשדרג? מוסיפים מעל המילוי עלי טימין או רוזמרין.