הגבינות של נני
שטרודל תפוחים מבצק פילו במילוי תפוחים ומעדן תפוח וקינמון

השידוך המושלם לצד כוס התה שלכם הוא שטרודל תפוחים מבצק פילו עם מעדן פרי בטעם תפוח וקינמון!

מצרכים:
1 בצק פילו, מופשר על פי הוראות היצרן
50 גרם חמאה אלוויר

למילוי:
5 תפוחים, קלופים
3 כפות חמאה אלוויר
1/2 כוס צימוקים
5 כפות סוכר חום כהה או דמררה
1/2 כוס פקאנים טבעיים או אגוזי מלך – לא חובה
1/2 צנצנת מעדן פרי תפוח וקינמון סנדלפור

להברשה:
2 כפות מעדן פרי תפוח וקינמון סנדלפור
תרסיס שמן

להגשה:
אבקת סוכר
גלידת וניל

אופן הכנה:
– חותכים את התפוחים לקוביות בגודל 1 ו-1/2 ס"מ.
– בסיר רחב ממיסים את החמאה ומוסיפים את התפוחים. מטגנים ביחד במשך 7-10 דקות או עד שהתפוחים מתחילים להתרכך.
– מוסיפים סוכר ומעדן פרי ומערבבים ביחד עד שהסוכר נמס לגמרי. מצננים לגמרי לפני שממלאים.


– פורסים עלה פילו על השיש ומשמנים היטב בשמן, חמאה מומסת או תרסיס שמן.
– מניחים עלה נוסף ושוב משמנים. מניחים עלה שלישי ושוב משמנים.
– מניחים בתחתית העלה, בחלק הרחב, פס נדיב של תפוחים ומגלגלים לרולדה.


– מתיזים תרסיס שמן ומברישים במעדן פרי תפוח וקינמון.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25-35 דקות או עד שהשטרודל זהוב.
– מאבקים באבקת סוכר ומגישים עם גלידת וניל.

Scroll to top
X