מצרכים ל 4- מנות:
2 חבילות רביולי תרד ריקוטה (800 גרם)
500 מ”ל שמנת מתוקה 38%
2 כפות שמן זית
600 גרם עלי בייבי תרד
2 שיני שום פרוסות
חופן עלי אורגנו טרי
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- מרתיחים סיר מים עם מלח בנדיבות לבישול הרביולי.
- במחבת רחבה או סוטאז’ מחממים שמן זית עד שחם מאד.
- מוסיפים את התרד והשום הפרוס עד שהתרד מאבד מנפחו, מתבלים במלח ופלפל.
- מוסיפים את השמנת המתוקה ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים מעט את האש ומצמצמים את הרוטב במשך 5 דקות ברתיחה עדינה.
- מוסיפים מחצית מעלי האורגנו, מערבבים מעט, מכבים את האש ומניחים בצד.
- מבשלים את הרביולי במי המלח למשך 2 דקות.
- מעבירים את הרביולי למסננת ולא שוטפים.
- מחזירים את המחבת/סוטאז’ לאש גבוהה.
- כשהמחבת חמה מאוד מוסיפים את הרביולי, מתבלים במעט מלח ופלפל שחור גרוס ומערבבים בעדינות.
- מכבים את האש, מוסיפים את שארית עלי האורגנו ומעבירים לצלחות הגשה.