מצרכים ל 4- מנות:
2 חבילות רביולי פטריות ופרמז’ן (800 גרם)
4 כפות שמן זית
400 גרם פטריות שמפיניון או פורטובלו פרוסות
2 שיני שום פרוסות
חופן גדול של עלי בזיליקום טרי
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- מרתיחים סיר מים עם מלח בנדיבות לבישול הרביולי.
- במחבת רחבה או סוטאז’ מחממים שמן זית עד שחם מאד.
- מוסיפים את הפטריות וצולים אותן במחבת החמה עד להשחמה יפה, מתבלים במלח ופלפל.
- מוסיפים את השום הפרוס ומערבבים היטב על מנת שהשום לא יישרף.
- מוסיפים מחצית מעלי הבזיליקום, מערבבים מעט, מכבים את האש ומניחים בצד.
- מבשלים את הרביולי במי המלח למשך 2 דקות.
- מעבירים את הרביולי למסננת ולא שוטפים.
- מחזירים את המחבת/סוטאז’ לאש גבוהה.
- כשהמחבת חמה מאוד מוסיפים את הרביולי, מתבלים במעט מלח ופלפל שחור גרוס ומערבבים בעדינות.
- מכבים את האש, מוסיפים את שארית עלי הבזיליקום ומעבירים לצלחות הגשה.