מצרכים ל 4- מנות:
2 חבילות רביולי בטטה (800 גרם)
4 כפות שמן זית
קוביות בטטה צלויות (מתכון בהמשך)
בצל סגול צלוי (מתכון בהמשך)
חופן עלי אורגנו טרי
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- מכינים בטטה צלויה – שוטפים היטב בטטה גדולה או 2 בינוניות (משאירים את הקליפה)
- חותכים לקוביות, מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל שחור בנדיבות וצולים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות למשך 20 דקות.
- מכינים בצל סגול צלוי – מקלפים את 2 הבצלים סגולים, חותכים לסירות, מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל שחור בנדיבות וצולים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות למשך 15 דקות.
- מרתיחים סיר מים עם מלח בנדיבו ת לבישול הרביולי.
- במחבת רחבה או סוטאז’ מחממים שמן זי תעד שחם מאד.
- מוסיפים את הבטטה הצלויה והבצל הצלוי ומערבבים למשך 2 דקות.
- מכבים את האש ומניחים בצד.
- מבשלים את הרביולי במי המלח למשך 2 דקות.
- מעבירים את הרביולי למסננת ולא שוטפים.
- מחזירים את המחבת/סוטאז’ לאש גבוהה ומוסיפים את עלי האורגנו.
- כשהמחבת חמה מאוד מוסיפים את הרביולי, מתבלים במעט מלח ופלפל שחור גרוסומערבבים בעדינות.
- מכבים את האש ומעבירים לצלחות הגשה.