מצרכים ל 4- מנות:
2 חבילות ניוקי תפוחי אדמה (800 גרם)
6 כפות שמן זית
300 גרם עגבניות שרי צבעוניות (אדומות,צהובות, כתומות, ליקופן) חצויות
100 גרם זיתי קלמטה מגולענים וחתוכים גס
חופן עלי בזיליקום טרי
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- מרתיחים סיר מים עם מלח בנדיבות לבישול הניוקי.
- במחבת רחבה או סוטאז’ מחממים שמן זית עד שחם מאוד.
- מוסיפים את העגבניות החצויות וצולים עד להזהבה, מתבלים במלח ופלפל.
- מוסיפים את זיתי הקלמטה המגולענים ומערבבים במשך דקה.
- מוסיפים מחצית מעלי הבזיליקום, מערבבים מעט, מכבים את האש ומניחים בצד.
- מבשלים את הניוקי במי המלח הרותחים למשך 2 דקות.
- מעבירים את הניוקי למסננת ולא שוטפים.
- מחזירים את המחבת/סוטאז’ לאש גבוהה.
- כשהמחבת חמה מאוד מוסיפים את הניוקי,מתבלים במעט מלח ופלפל שחור גרוס ומערבבים בעדינות.
- מכבים את האש, מוסיפים את שארית עלי הבזיליקום ומעבירים לצלחות הגשה.