הגבינות של נני
גראטן כרובית

מצרכים:

  • 1 כרובית גדולה
  • 60 גרם חמאה
  • 1 כף זרעי קימל
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 5 עלי מרווה
  • 3 כפות קמח
  • 3 כוסות חלב
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • קורט אגוז מוסקט
  • גבינת גאודה מגוררת, הגבינות של נני
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית חרדל

 

אופן הכנה:

 

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מפרקים את הכרובית לפרחים.
  2. מרתיחים מים עם כף מלח בסיר גדול ומבשלים את הכרובית 10 דקות. מסננים.
  3. מכינים את הבשמל: ממיסים בסיר את החמאה. מוסיפים את הקימל, גרד הלימון ועלי המרווה ומערבבים. מוסיפים את הקמח ומטגנים תוך ערבוב עד להזהבה. מוסיפים את החלב, מלח, פלפל ואגוז מוסקט ומבשלים תוך ערבוב מטרפה עד שהוא מסמיך. מוסיפים 100 גרם גבינה ומערבבים.
  4. מסננים את הכרוביות ושמים בכלי. יוצקים מעל את הבשמל.
  5. מערבבים בקערית את פירורי הלחם עם שמן הזית.
  6. מפזרים מעל הכרובית את יתרת הגבינה ואת הפירורים בשמן ואופים כ-20 דקות עד להזהבה.
  7. מגישים עם סלט ירוק בצד.

 

מתכון: ישראל אהרוני
צילום: נמרוד גנישר

 

Scroll to top
X