הגבינות של נני
מקלות פרמזן

מקלות פרמזן

כדי להכין מקלות בצק עלים עמוסים בפירורי גבינה לא ממש צריך מתכון – הפשטות היא כל מה שכיף במנה הזו. קרין גורן מראה לכם איך להכין מקלות גבינה כמו במאפיות במהירות ובקלות.

 

 

מצרכים ל-15 מקלות גדולים:

לבצק:
1 ק"ג בצק עלים, מופשר
להברשה לפני האפייה:

2 חלמונים
לתוספת הגבינה:
2 כוסות (200 גרם) גבינת פרמזן, מגוררת

כף או שתיים של קמח – כדי ששבבי הגבינה יהיו יפים ונפרדים

מעט פקורינו ו/או קשקבל לגיוון טעם (לא חובה)

 
אופן הכנה:
1. מחממים תנור לטמפרטורה של 180-170 מעלות (תכנית אפייה מומלצת – טורבו).

  1. פותחים את גליל הבצק על משטח מקומח. אם הבצק עבה (יותר מחצי ס"מ) – מרדדים קצת במערוך.
  2. בקערית טורפים קלות חלמונים (לא מקציפים, רק מאחדים בערבוב קצר במזלג. אם רוצים, מוסיפים מעט מים לדילול). מברישים את החצי הימני של הבצק בחלמונים ומקפלים מעל את החצי השמאלי (יתקבל בצק בעובי כפול).
  3. בקערה נפרדת מערבבים פרמזן וגבינה מגורדת אחרת (אם משתמשים בכזו). אם רוצים שפירורי הבצק יהיו יפים ונפרדים – מוסיפים גם כף או שתיים של קמח.
    5. מברישים את הבצק בחלמונים ומפזרים מעל חצי מתערובת הגבינה. מהדקים בידיים כדי שהגבינה תידבק טוב לבצק. הופכים לצד השני (עכשיו הצד עם הגבינה על משטח העבודה והצד הריק כלפינו). מברישים בחלמונים ומפזרים את שאר הגבינה.
  4. מהדקים בידיים. חותכים את הבצק לרצועות ברוחב 3 ס"מ ומסובבים כל רצועה סביב עצמה (כמו שסוחטים סמרטוט – כל יד לכיוון אחר). משתדלים לא למתוח את רצועות הבצק תוך כדי סיבוב, כדי שיישארו עבות.
  5. מניחים נייר אפייה בתבנית ומסדרים את המקלות במרווח. אופים 30-25 דקות להשחמה (מיקום התבניות בתנור לא משנה – אפשר כמה תבניות בבת אחת).
    8. מגישים באותו יום (לא מומלץ לשמור את המקלות המוכנים יותר מכמה שעות. אבל אפשר להקפיא לפני האפייה ולאפות ישר מהמקפיא).

 

מתכון: קרין גורן

צילום: נועם פריסמן

 

Scroll to top
X