קיש פטריות ובצל של אהרוני
ישראל אהרוני מלמד להכין אותנו קיש פטריות ובצל עם גבינת קשקבל ספרדית נהדרת. לא תצליחו להפסיק לאכול אותה!
מצרכים:
חצי קג בצק עלים מלחמים
30 גרם חמאת אלוויר
3 כפות שמן זית
5 בצלים פרוסים
1 כף תימין
1 כף רוזמרין
פטריות פורצ’יני מיובשות מרסטרטו מושרות במים חמים וקצוצות דק
מלח, פלפל גרוס
1 מיכל שמנת מתוקה פלוס חצי כוס חלב
3 ביצים טרופות
רבע כפית אגוז מוסקט
גבינת קשקשבל ספרדית – הגבינות של נני
הכנה
-שמים את השמן, חמאה במחבת רחבה ומטגנים את הבצל, תימין ורוזמרין, פטריות יבשות, מלח ופלפל כחמש דקות.
-מערבבים את השמנת עם הביצים, חלב, מלח, פלפל ומוסקט.
-מרדדים את הבצק על משטח מקומח מעט לעלה דג חותכים לעיגול גדול ומרפדים תבנית פאי עם שוליים מוגבהים. דוקרים במזלג פה ושם.
-יוצקים את תערובת הבצל הקרה (מוקפץ) אל הבצק, יוצקים מעל את תערובת השמנת-ביצים, מפזרים מעל את הגבינה ומכסים בנייר כסף.
-אופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה. מוציאים את נייר הכסף ואופים עוד 20 דקות עד שהקיש שחום לגמרי.
מגישים עם סלט ירוק
מתכון: ישראל אהרוני
צילום: נועם פריסמן