הגבינות של נני
צלעות טלה בקרסט עשבים על חומוס שעועית לבנה, חרדל דיז’ון מקורי ושום צלוי

לצלעות טלה האלו יש ארומה נפלאה של עשבי תיבול וחרדל דיז’ון. השילוב של חומוס שעועית לבנה יוצרת מנה מושלמת לארוחת ערב לזוג

(4 מנות)

מצרכים:

8 צלעות טלה טריות
2 ענפי רוזמרין
4 ענפי טימין
1 ראש שום גדול
350 גר שעועית לבנה (שהושרתה לילה קודם) מבושלת
¼ כוס שמן זית
1 כף של טחינה גולמית
2 כפות גדושות של חרדל MAILLE מקורי
4 עגבניות מיובשות חתוכות לסלילים דקים

הכנות לפני בישול:

  1. קצצו יחד את הטימין והרוזמרין
  2. חתכו לחצי את ראש השום לרוחבו, הניחו אותו בנייר אלומיניום, זלפו מעל שמן זית, מלח ופלפל וסגרו היטב. הכניסו לתנור על 200 מעלות ל30 דקות.

אופן ההכנה:

צלעות הטלה

צרבו את צלעות הטלה משני הצדדים במחבת כבדה חמה מאוד עם מעט שמן.
עטפו כל צלע בתערובת עשבי התיבול והניחו על גביי מגש עם נייר אפייה.
הכניסו לתנור  ל-200 מעלות למשך 6 דקות. להוציא ולתת לנוח לעוד שלוש דקות נוספות.

חומוס שעועית

הכניסו למיקסר את השעועית הלבנה, החרדל, טחינה, השום הצלוי ללא הקליפה, שמן זית, מלח, פלפל. עבדו היטב את כל החומרים עד לקבלת מחית חלקה.
הניחו על גביי צלחת כף מהחומוס שעועית ועליה את צלע הטלה בתערובת עשבי התיבול.
קשטו מעל עם סלילים דקים של עגבניות מיובשות. בתיאבון.

שף: אריק ברגר

 

Scroll to top
X