הגבינות של נני
פוקאצ’ה קלה להכנה של אהרוני עם עגבניות וגבינת טברנה מלוחה

פוקאצ’ה עם עגבניות וגבינת טברנה מלוחה

באמת שמדובר באחד המתכונים הקלים להכנה. פוקאצ’ה של אהרוני עם גבינת טברנה מלוחה בשילוב עם עגבניות מיובשות!  מושלמת לארוחת ערב מזינה לכל המשפחה.

רכיבים:

  • 500 גרם קמח שמרים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף סוכר
  • כפית מלח
  • 3 כפות עלי רוזמרין קצוצים
  • מים חמימים

 

מעל:

  • 30 עגבניות שרי צבעוניות
  • חצי חבילה עגבניות מיובשות קצוצות גס
  • 6 שיני שום חצויות
  • 1/3 שמן זית
  • 1 פלפל ירוק חריף פרוס
  • 8 עלי מרווה
  • 2 כפות תימין
  • מלח, פלפל גרוס
  • קוביות גבינת טברנה – הגבינות של נני

 

הוראות הכנה:

שמים את כל חומרי הבצק בקערת המיקסר, מערבלים ומוסיפים את המים לאט עד שמקבלים  בצק אחיד, קצת נוזלי ורטוב.

מעבירים לכלי חסין חום, מכסים עם מגבת רטובה ומטיפים לפחות כשעה.

בקערה נוספת מערבבים היטב את העגבניות המיובשות עם שאר הרכיבים (מלבד הגבינה) ומפזרים בצורה אחידה על גבי הבצק

אופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה עד שמתפזר ריח נפלא של מאפה טרי בכל הבית.

מפזרים מעל עלי בזיליקום וקוביות גבינת טברנה בשפע.

  • כדאי להגיש עם מטבל חומץ בלסמי ושמן זית.

מתכון: ישראל אהרוני

צילום: נועם פריסמן

Scroll to top
X