הגבינות של נני
עוגת שוקולד מושלמת לימי הולדת של שי לי ליפא

עוגת שוקולד מושלמת לימי הולדת של שי לי ליפא

כמה פשוטה ככמה טעימה – שי לי ליפא מלמדת אתכם איך להכין עוגת שוקולד בחושה, שוקולדית בטירוף, בציפוי רוטב שוקולד מבריק.

 

חומרים לתבנית בקוטר 28 ס”מ או 2 תבניות עיגול סיליקון בקוטר 20 ס”מ:
200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
200 גרם חמאה אלוויר, חתוכה לקוביות
1/4 כפית מלח
5 ביצים גדולות (L) או 6 ביצים בינוניות
1 כוס (200 גרם) סוכר
2 כפות ברנדי או קוניאק
1 ו-1/2 כוסות (210 גרם) קמח רגיל
1/4 כוס אבקת קקאו
1 כפית אבקת אפייה

לשימון התבנית:
תרסיס שמן

לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה

אופן הכנה:
-מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית גדולה או שתי תבניות עיגול סיליקון קטנות .
– ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על אמבט מים חמים (ביין מארי) ומערבבים לתערובת חלקה. מוסיפים מלח ומערבבים.
– מקציפים בקערת מיקסר ביצים וסוכר כ-5 דקות לקצף חזק ותפוח מאוד.
– מקפלים בעדינות את הקצף לתערובת השוקולד.
– מוסיפים ברנדי או קוניאק ומערבבים. מוסיפים קמח, אבקת קקאו ואבקת אפייה ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה.
– יוצקים לתבנית הגדולה או לתבניות הקטנות ומחליקים.
– אופים בתנור החם 25-20 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם פירורים לחים (נזהרים לא לייבש את העוגה).
-מכינים את הציפוי ומצפים את העוגה: ממיסים שוקולד במיקרוגל או על אמבט מים חמים (ביין מארי). מוסיפים שמנת מתוקה ומערבבים לתערובת חלקה.
– יוצקים את הציפוי על העוגה ומחליקים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות.

Scroll to top
X