הגבינות של נני
עוגת גבינה ושוקולד לבן עם ריבת חלב

עוגת גבינה ושוקולד לבן עם ריבת חלב

קלאסיקה מנצחת – מתכון מושלם לעוגת גבינה אפויה עם שוקולד לבן, גבוהה ונמסה בפה, שמגישים עם ריבת חלב או רוטב שוקולד. תתכוננו להתמכר

מצרכים:

 תחתית

  • 100 גרם חמאת אלוויר מומסת (20-30 שניות במיקרוגל)
  • 200 גרם פתי בר
  • קורט מלח
  • קורט סוכר

תערובת גבינה

  • 3 ביצים M
  • 675 גרם גבינת שמנת  30%
  • 225 גרם סוכר
  • 240 גרם שוקולד לבן קצוץ גס
  • 240 גרם שמנת מתוקה

ציפוי שמנת

  • 330 גרם שמנת חמוצה 15%
  • 30 גרם אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

  1. מדליקים תנור על  130 מעלות (טורבו).
  2. מניחים במעבד מזון מלח, סוכר ופתי בר וטוחנים בפולסים לקבלת מרקם גס. מוסיפים פנימה את החמאה המומסת וטוחנים ב2-3 פולסים נוספים.
  3. מתיזים שמן על חלקו הפנימי של רינג בקוטר 24 ס”מ (גובה 5 ס”מ) ומניחים על גבי נייר אפייה. משטחים את הבצק בתוך הרינג לעובי ½ עד 1 ס”מ.
  4. בקערה טורפים גבינה, סוכר וביצים למסה חלקה.
  5. בקערה נוספת שמים שוקולד לבן ושמנת, ממיסים במיקרוגל 30 שניות עד 1 דקה ליצירת נוזל חלק.
  6. מערבבים יחד את תכולת 2 הקערות ויוצקים לתוך הרינג.
  7. מניחים במרכז התנור ואופים בסה”כ 60-70 דקות. (הערה: אם לאחר 40 דקות נראה התרוממות בצדדים, יש לפתוח את דלת התנור (או לכבות) לכמה דקות כדי שירדו בחזרה (5 דקות), ואז להמשיך לאפות).
  8. העוגה מוכנה כאשר היא יציבה אך עדיין מעט נוזלית במרכז. אין להמשיך לאפות!
  9. מוציאים את העוגה ומאפשרים לה להצטנן מספר דקות .מגבירים את הטמפ’ ל-150 מעלות.
  10. טורפים יחד שמנת חמוצה ואבקת סוכר, יוצקים למרכז העוגה ואופים 5 דקות נוספות. מוציאים ומקררים ל24 שעות לפני ההגשה (מינימום 4-5 שעות).
  11. מגישים עם ריבת חלב

 

מתכון: אודי ואושר

צילום: נועם פריסמן

Scroll to top
X