הגבינות של נני
סלט סלקים שרופים בויניגרט אגוזים עם גבינת מלוחה

סלט סלקים שרופים בויניגרט אגוזים עם גבינת מלוחה

שמתחשק סלט מתוחכם ובריא, אין כמו סלט עם סלקים צלויים שמשתלבים בצורה נפלאה עם גבינה מלוחה. מושלם לבארנץ’ של שבת בבוקר.

מצרכים:

לסלקים

  • 5 סלקים בינוניים קלופים וחתוכים לפלחים
  • 3 כפות שמן זית
  • כוס מים
  • 3 כפות חומץ בלסמי

לסלט

  • 2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים- אפשר להשתמש בקפואים או משומרים
  • 300 גרם עלים ירוקים ( בייבי, ריג’לה, רוקט, גרגיר נחלים, בייבי – כל תערובת שרוצים ) קצוצים גס
  • 300 גרם דלעת טרייה חתוכה לפרוסות דקות- פורסים באמצעות קולפן
  • 4 בצלים ירוקים קצוצים
  • חופן גדול עלי בזיליקום קצוצים גס
  • חצי כוס גבעולי סלרי טרי קצוצים

לרוטב

  • 6 כפות שמן זית עדין
  • 3 כפות דבש ( או ממתיק נוזלי על בסיס סוכרלוז )
  • 3 כפות חומץ אגוזים
  • חצי כפית צ’ילי יבש גרוס
  • קורט מלח
  • 1 שן שום כתושה

לאגוזי מלך קלויים בכמון

  • כף שמן זית
  • כף זרעי כמון
  • 100 גרם אגוזי מלך קצוצים

להגשה

  • 200 גרם גבינה מלוחה (הגבינות של נני)  חתוכה לקוביות

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל200 מעלות על מצב טורבו.
  2. מערבבים את הסלקים עם שמן הזית, המים והחומץ הבלסמי  וצולים בתנור עד השחמה חלקית ( כחצי שעה ).
  3. במחבת קטנה מחממים שמן זית עם זרעי כמון כדקה. מוסיפים את אגוזי המלך, מחממים דקה נוספת ומכבים את האש.
  4. מערבבים את כל חומרי הרוטב. מערבבים את מרכיבי הסלט עם הרוטב ( משאירים 1-2 כפות להגשה ). מפזרים מלמעלה פלחי סלקים ותערובת אגוזי מלך וכמון, מטפטפים את שארית הרוטב ומגישים.

 

צילום: נועם פריסמן

מתכון: אודי ואושר

Scroll to top
X