הגבינות של נני
לחם גבינות שקוצר מלא מחמאות

לחם גבינות שקוצר מלא מחמאות

הוא רק נראה תמים – יונית צוקרמן מלמדת אתכם איך להכין לחם רך רך מבפנים ופציח מבחוץ עם הפתעות בכל ביס – קוביות גבינה שנמסות באפייה

פוליש:
200 גרם קמח
200 מ”ל מים
חצי כפית שמרים יבשים

בצק:
800 גרם קמח שמרים (סה”כ 1 קילו קמח במתכון)
1
כף גדושה מלח
3 כפות סוכר
1/4 כוס שמן
2 כוסות מים

מילוי:
120 גרם קשקבל
120 גרם גאודה עיזים
120 גרם צ’דר (לבנה או כתומה)

אופן הכנה:
– ערב קודם מכינים את הפוליש או בבוקר ואחרי 8 שעות אפשר לעבוד איתה. הפוליש טוב ל-24 שעות. איך מכינים? מערבבים את כל מצרכי הפוליש, עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר. שעה לפני הכנת הבצק מוציאים ומניחים על השיש.
– מגרדים את הגבינות ומערבבים ביחד בקערה (או חותכים לקוביות קטנות).
– הכנת הבצק: בקערת מיקסר שמים את כל המרכיבים למעט המלח ומתחילים ללוש עם וו הלישה, מוסיפים את הפוליש ממשיכים לערבל עד שהכל מתאחד. מוסיפים את המלח ומערבים עוד כמה שניות עד שהוא נטמע בבצק.
– מכסים במגבת ומתפיחים כשעה.
– מחלקים את הבצק ל-3 ומרדדים כל בצק למלבן.
– מניחים בתוך המלבן 1/3 מכמות הגבינות וסוגרים ליצירת כיכר לחם.
– אופציה נוספת: מערבלים את כל הגבינות ביחד עם הבצק. במקרה הזה חשוב להוסיף את הגבינות לאחר שהבצק התגבש בקערת המיקסר ולא מיד בהתחלה.
– מברישים בביצה ואופים ב-180 מעלות טורבו עד הזהבה.
– מגישים עם ריבת סנדלפור מעל ומתענגים.

 

צילום: נועם פריסמן

מתכון: יונית צוקרמן

 

Scroll to top
X