הגבינות של נני
לביבות כרובית עם הפתעה טעימה

לביבות כרובית עם הפתעה טעימה

הלביבות הכי טעימות ומפתיעות שתאכלו בחג הזה! יונית צוקרמן עושה קסמים במטבח ומכינה לביבות כרובית עם הפתעה בפנים – גבינה שנמסה בסמן הטיגון. חכו שתתנו ביס ותגלו את העונג שנמצא בפנים

 

חומרים לקציצה :

קילו כרובית קפואה

ביצה

גבינת בורסאן שום ועשבי תיבול

גבינת עיזים למריחה

צ’דר כתום

מלח פלפל אגוז מוסקט.

 

ציפוי :

כוס פירורי לחם

לביבות כרובית עם הפתעה טעימה

אופן ההכנה :

מרתיחים את הכרובית הקפואה עד בישול מלא / אפשר גם טרי

מסננים, מועכים ושוב מסננים ומניחים חצי שעה על מסננת.

הכרובית מאד עשירה בנוזלים ועל מנת להפוך אותה לקציצה חייב לסחוט אותה היטב.

מוסיפים לכרובית המסוננת 2 כפות גבינת בורסאן שום ועשבי תיבול , 100 גרם גבינת עיזים טיפה מלח [אפשר לטעום ולהחליט אם צריך] רבע כפית פלפל לבן לאיזון טעמים .ורבע כפית אגוז מוסקט להבלטת טעמים.

ביצה אחת , וחצי כוס פירורי לחם.

לערבב הכל היטב. במידה והעיסה נוזלית להוסיף עוד חצי כוס פירורי לחם [תלוי איך סחטתם ]

להניח במקרר לחצי שעה.

להוציא לקחת מלית בגודל כדור קטן להתחיל לעגל לצורת קציצה עגולה. ולהכניס קוביה של גבינה צ’דר כתומה.

למי שחושש אפשר לשטח להוסיף קוביה גבינה ואז לסגור מעל ולכדרר חזרה.

לביבות כרובית עם הפתעה טעימה

לטבול בפירורי לחם ולטגן בשמן חם ועמוק.

ככה תספוג הקציצה פחות שמן.

לביבות כרובית עם הפתעה טעימה

לביבות כרובית עם הפתעה טעימה

אפשר לאפות ( לא לשכוח לרסס ספרי שמן מעל )

להגיש חם לצד גבינת שמנת או שמנת חמוצה.

לביבות כרובית עם הפתעה טעימה

 צילום: אפיק גבאי

 מתכון: יונית צוקרמן

Scroll to top
X