הגבינות של נני
טארט שוקולד עם פירות יער

טארט שוקולד עם פירות יער

טארט שוקולד שירשים את כל האורחים בשולחן החג! שילוב של שוקולד מתקתק עם חמצמצות עדינה של פירות יער.

תבנית טארט עגולה בקוטר 24 ס”מ

המרכיבים:

לטארט:

  1. 250 גרם ביסקוויטים בטעם שוקולד
  2. 75 גרם חמאה מומסת

למלית:

1 צנצנת מעדן פרי ארבעה פירות סנדלפור

1/4 כפית מלח אטלנטי ורוד (אם רוצים)

1 מכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה

300 גרם שוקולד מריר

25 גרם חמאה חתוכה לקוביות

2 כפות דבש

לקישוט:

פירות יער

עלי נענע

מעט מלח אטלנטי ורוד (אם רוצים)

אופן הכנה:

  1. מניחים את הביסקוויטים במעבד מזון ומפעילים עד לקבלת פירורים דקים.
  2. מוסיפים את החמאה המומסת ומעבדים שוב עד שכל הפירורים יצופו בחמאה.
  3. מעבירים את הפירורים לתבנית ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות. מעבירים
    למקפיא לחצי שעה.
  4. מוציאים את התבנית, יוצקים על התחתית מעדן פרי ארבעה פירות ומשטחים.

בוזקים מעל מעט מלח אטלנטי (אם רוצים) ומחזירים למקפיא.

  1. יוצקים לסיר את השמנת ומביאים לרתיחה.
  2. מניחים את השוקולד המריר בקערה, יוצקים מעל את השמנת הרתוחה ומערבבים
    היטב עד לקבלת קרם חלק. מוסיפים את קוביות החמאה וממשיכים לערבב עד
    לקבלת קרם מבריק. לבסוף מוסיפים את הדבש תוך כדי ערבוב עד לקבלת קרם חלק.
  3. מוציאים את התבנית מהמקפיא ויוצקים לתוכה את קרם השוקולד.

מעבירים למקפיא עד להגשה.

  1. כ-20 דקות לפני ההגשה מוציאים מהמקפיא, מקשטים בפירות יער, עלי נענע
    ומעט מלח אטלנטי ומגישים. *שומרים במקרר.

מתכון: עמית דונוסקי

צילום: בועז לביא

 

Scroll to top
X