הגבינות של נני
גראטן תפו”א, בטטה וגבינת ברי

כ- 8 מנות

מצרכים:

1 ק”ג תפו”א

1 ק”ג בטטה

מעט אגוז מוסקט טרי מגורר

מלח

פלפל שחור גרוס

1 שן שום כתושה

300 ג’ ברי לה רוסטיק פרוסה דק

300 מ”ל שמנת מתוקה

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל180 מעלות.
  2. בעזרת מנדולינה או סכין חד פורסים דק את תפוחי האדמה ואת הבטטות.
  3. בתבנית מלבנית או אובלית מסדרים שכבה של פרוסות תפו”א ומתבלים במלח, פלפל שחור גרוס, מעט מוסקט. מעל שכבת תפו”א מסדרים שכבה של פרוסות בטטה וגם אותן מתבלים במלח, פלפל שחור גרוס ומעט מוסקט.
  4. מעל שכבת הבטטה מפזרים פרוסות דקות של גבינת ברי לה רוסטיק.
  5. חוזרים על התהליך עד לסיום כל התפו”א והבטטה.
  6. בקערה מערבבים שמנת מתוקה, טימין ושום ויוצקים על כל תכולת התבנית.
  7. מפזרים מלמעלה את שארית הברי שנותרה.
  8. מכניסים לתנור למשך 50 דקות בערך או עד שתפו”א רכים לגמרי והחלק העליון שחום.
Scroll to top
X