הגבינות של נני
אגסים ביין אדום ומעדן תות שדה עם זביונה מעדן תפוז

מנה קלאסית ואהובה מהמטבח הצרפתי. מיזוג בין אגסים ביין אדום עם מעדן תות שדה ותפוז יוצרת מנה אחרונה שתיזכר עוד הרבה מאוד זמן

(8 מנות)

מצרכים:

8 יח’ אגס
1 בקבוק יין אדום
1 מעדן תות שדה סנדלפור
1 יח’ ציפורן שלמה
1 יח’ הל שלם

זביונה:
4 חלמונים
4 כפות סוכר
3 כפות מעדן תפוז סנדלפור.

אופן ההכנה

קולפים את האגסים אך משאירים את העוקץ שבראשם.בעזרת סכין חדה חותכים את תחתית האגס על מנת שתחתיתו תהיה שטוחה.
שמים בסיר צר את היין, מעדן תות שדה, ציפורן, הל ואגסים קלופים. מביאים לרתיחה. כשרותח מכסים ומנמיכים את האש. מבשלים למשך חצי שעה.
מקררים.
מכינים זביונה – בקערת מתכת מערבבים בעזרת מטרפה חלמונים וסוכר עד להקצפה. מרתיחים מעט מים בסיר וממשיכים לטרוף את תערובת החלבונים והסוכר מעל אמבט המים החמים. (יש לשים לב שהקערה לא נוגעת במים החמים!)
כשהתערובת מתחילה לקבל מרקם סמיך מוסיפים את מעדן התפוז וממשיכים לטרוף עוד דקה. מורידים מהאש ומעבירים למקרר (ניתן לשמור במקרר עד שעתיים)

להגשה:

בצלחת עמוקה מניחים את האגס ומסביבו את נוזל הבישול.
לצד האגס מניחים כף גדושה מהזביונה.

שף: אריק ברגר

 

Scroll to top
X