הגבינות של נני
שימוש בגבינות באפייה ובישול

שימוש בגבינות באפייה ובישול

בגדול גבינה היא מוצר שמוכן לאכילה, אבל לא פחות מזה – היא חומר גלם נפלא. כל בן אדם שאוהב לבשל ולאפות חייב ידע בסיסי בגבינות. כלומר, אם אתם לא טבחים מקצועיים במסעדת עלית בצרפת, כנראה לא תכירו כל אחד מ- 2000 סוגי הגבינות הקיימות בעולם. אבל אנחנו כאן כדי שתהיה לכם שליטה מלאה בסוגי גבינות שמככבות במאכלים שכולנו אוהבים. ככה תתאימו נכון גבינה למנה.

פיצה: תשאלו כל איטלקי, והוא יגיד לכם שאין דבר כזה פיצה בלי גבינת מוצרלה. הגדולה שלה בכך שבטמפרטורות גבוהות היא הופכת למותכת ונמתחת, אבל לא מתפשטת ונשפכת. וגם אם בטעות משאירים אותה יותר מדי זמן בתנור, מוצרלה עדיין נשארת רכה ועדינה. הקרום הזהוב שנוצר עליה לא מתקשה ולא הופך לגומי גם אחרי שפיצה מתקררת. אפשר לשלב בהכנת פיצות גבינות נוספות, כמו גבינות עיזים, חלומי, בוואריה בלו או פרמז'ן, אבל הם לעולם יהיו תוספת, כאשר בבסיס הייתה ותישאר מוצרלה.

פסטה: אם אתם אוהבים פסטות מוקרמות, מומלץ לשלב בהכנת רטבים שמנת וגבינת שמנת. שני המוצרים האלה יוסיפו למנה מרקם קטיפתי, וטעם עמוק ועשיר שישתלב מעולה עם כל תוספת שתבחרו, אם זה פטריות, ברוקולי ואפונה, או ירקות אנטיפסטי. בהכנת לזניה או רביולי מומלץ להשתמש בריקוטה עדינה ומתקתקה שלא משתלטת על טעמי תוספות ומוסיפה למנה רכות ועסיסיות. והכי חשוב לזכור שכל מנת פסטה תהיה עוד יותר טעימה ומושלמת אם תגישו אותה עם פירורי או שבבי גבינת פרמז'ן.

מאפים מלוחים: הקטגוריה הזו ממש רחבה וכוללת בתוכה בורקסים, פשטידות וקישים, פאים למיניהם, ומאפים ממולאים. ובהתאם לקטגוריה, גם מבחר הגבינות שמתאימות לשימוש בה ממש רחב ומגוון. אמנטל, גאודה, גרוייר, מנצ'גו, פקורינו, קשקבל – אלה רק חלק מרשימה הארוכה של גבינות שיקפיצו את המאפים שלכם רמה אחת למעלה. הם מוסיפים לטעם מורכבות ועומק נפלאים, ולעיתים אף מתפקדים על תקן תיבול. בזכות שימוש בגבינות האלה המאפים יהיו נימוחים מבפנים וקראנצ'יים מבחוץ, והארומה תתפשט רחוק כך שכל השכנים ידעו שמשהו טוב קורה במטבח שלכם.

מאפים מתוקים ועוגות: יש מעט מאוד אנשים שלא אוהבים עוגות גבינה, וגם מאפי גבינה מתוקים לא משאירים אף אחד אדיש. מה שמאפיין אותם זה רכות ואווריריות, אלה עננים מתוקים שנמסים בפה ומשאירים טעם של עוד. בתחום הזה מובילות גבינת שמנת, גבינה לבנה, מסקרפונה, ריקוטה, וגם גבינות כחושות שמתאימות לאפייה, למשל טבורוג וריקוטה.

סלטים וטוסטים: אין גבינה שלא תתאים להשבחת סלט או טוסט. כל גבינה מגוררת תעשיר את טעם הסלט ותהפוך אותו ליותר מזין ומשביע. אבל יש סוגי גבינות שבלעדיהם אין סלט, כמו במקרה של סלט יווני וגבינת פטה. סוגי גבינות רכות, כמו קממבר או ברי, או גבינות חריפות, כמו רוקפור או גרגונזולה, יתאימו לסלט עלים ירוקים. גבינות צהובות קשות, כמו אמנטל וצ'דר, ישתלבו מצוין בטוסט.

פונדו: אם יש מנה אחת בעולם שהיא נטו חגיגת גבינות, אז זה כמובן פונדו. פירוש השם "מותכת", וזה בדיוק מה שקורה כשמחממים ומתיכים גבינות שונות, ומשתמשים בתערובת הקרמית הזו בתור מטבל לצנימים. זו המנה הלאומית של שוויץ, ונהוג להשתמש בהכנתה בגבינות השוויצריות המפורסמות גרוייר ואמנטל. מגישים פונדו גבינות לצד פירות ויין, ונהנים ממנה שכיף לחלוק ולאכול יחד עם חברים.

 

Scroll to top
X