הגבינות של נני
קרין גורן מכינה מעוייני בצק עלים עם ריבה, שקדים ושוקולד לבן

קרין גורן מכינה מעוייני בצק עלים עם ריבה, שקדים ושוקולד לבן

מעוייני בצק מתוקים אישיים כיפיים, שנראים ממש כמו מאפים שמגישים בבתי הקפה – בכלום עבודה. אפשר להכין אותם גם מבצק עלים "רגיל", אבל בצק עלים על בסיס חמאה (שאפשר בשנים האחרונות להשיג גם בסופר) יישדרג עוד יותר את הטעם.  תוספת נהדרת היא ריבת סנדלפור עם פירות יער שמשדרגת את כל המנה.

כמות: 10 מאפים גדולים
למאפים:

1 חב' בצק עלים חמאה, מופשר

1 כוס קונפיטורת פירות יער של סנדלפור

1 ביצה טרופה, למריחה

סוכר, לפיזור (כ-3 כפות)

1/2 כוס שקדים פרוסים

לקישוט אחרי האפייה:

8 קוביות שוקולד לבן
כפית שמן צמחי (לפי הצורך)

אבקת סוכר

מחממים תנור ל-170 מעלות.
פותחים את הבצק על משטח עבודה, חוצים לרוחב וחותכים ל-10 ריבועים שווים. בעזרת סכין חותכים בכל ריבוע מסגרת פנימית שבה שתי פינות מנוגדות עדיין מחוברות, ושתי הפינות האחרות חתוכות. מקפלים ומשחילים פינה חתוכה אחת מתחת לשנייה. מניחים כף קונפיטורה של סנדלפור במרכז. מברישים את מסגרת הבצק בביצה טרופה (מקפידים למרוח רק מלמעלה ולא לעבור את השוליים, כדי שהביצה לא תיזל לצדדים ותדביק את השכבות). מפזרים מעל סוכר ושקדים פרוסים. אופים ב-170 מעלות כ-25 דקות להזהבה.
מצננים חלקית ובינתיים ממיסים (במיקרוגל או בסיר כפול מעל אדים) שוקולד לבן. אם השוקולד הלבן סמיך מדי – מדללים בטיפה שמן צמחי ומערבבים לאיחוד. מזלפים פסי שוקולד לבן מעל כל מאפה (באופן חופשי בעזרת כף – לא צריך שקית זילוף). מקשטים במעט אבקת סוכר ומגישים.

קרין גורן מכינה מעוייני בצק עלים עם ריבה, שקדים ושוקולד לבן

מתכון: קרין גורן

Scroll to top
X