הגבינות של נני
פלוט‭ ‬ספרדי

המאפה‭ ‬הזה‭ ‬הוא‭ ‬ארוחת‭ ‬טאפאס‭ ‬בפני‭ ‬עצמה‭: ‬אנשובי‭, ‬עגבניות‭ ‬מיובשות‭ ‬וקוביות‭ ‬של‭ ‬גבינות‭ ‬משובחות‭. ‬מתחילים‭ ‬בהכנות‭ ‬כמה‭ ‬שעות‭ ‬לפני‭ ‬הארוחה‭ ‬ומכניסים‭ ‬לתנור‭ ‬כשהאורחים‭ ‬מגיעים‭. ‬אפייה‭ ‬קצרה‭ ‬של‭ ‬15‭ ‬דקות‭, ‬ויש‭ ‬לכם‭ ‬את‭ ‬מסמר‭ ‬הערב‭.‬

חומרים‭ ‬ל‭-‬10‭ ‬פלוטים‭:‬
770‭ ‬גרם‭ (‬½5‭ ‬כוסות‭) ‬קמח‭ ‬לחם
½1‭ ‬כפות‭ ‬שמרים‭ ‬יבשים
1‭ ‬כף‭ ‬סוכר
1‭ ‬כפית‭ ‬מלח
200‭ ‬מ‭"‬ל‭ ‬יוגורט‭ ‬
380‭ ‬מ‭"‬ל‭ (‬½1‭ ‬כוסות‭ + ‬2‭ ‬כפות‭) ‬מים‭ ‬
150‭ ‬גרם‭ ‬גבינת‭ ‬קברה‭ ‬חתוכה‭ ‬לקוביות
150‭ ‬גרם‭ ‬גבינת‭ ‬מנצ‭'‬גו‭ ‬חתוכה‭ ‬לקוביות
100‭ ‬גרם‭ ‬עגבניות‭ ‬מיובשות‭ ‬קצוצות‭ ‬דק
3‭ ‬אנשובי‭ ‬קצוצים‭ ‬דק
2‭ ‬שיני‭ ‬שום‭ ‬קצוצות
לציפוי‭:‬
שמן‭ ‬זית‭ ‬
מלח‭ ‬ים‭ ‬אטלנטי‭ ‬

•‭ ‬מכינים‭ ‬את‭ ‬הבצק‭ ‬ומתפיחים‭:‬‭ ‬שמים‭ ‬קמח‭, ‬שמרים‭, ‬סוכר‭ ‬ומלח‭ ‬בקערת‭ ‬מיקסר‭ ‬עם‭ ‬וו‭ ‬לישה‭ ‬ומערבלים‭ ‬כמה‭ ‬שניות‭. ‬מוסיפים‭ ‬יוגורט‭ ‬ומים‭ ‬בהדרגה‭ ‬תוך‭ ‬כדי‭ ‬לישה‭ ‬עד‭ ‬שמתקבל‭ ‬בצק‭ ‬דביק‭ ‬יחסית‭ (‬ייתכן‭ ‬שלא‭ ‬יהיה‭ ‬צורך‭ ‬בכל‭ ‬כמות‭ ‬המים‭). ‬לשים‭ ‬עוד‭ ‬6‭ ‬דקות‭. ‬
•‭ ‬מוסיפים‭ ‬קוביות‭ ‬גבינה‭, ‬עגבניות‭ ‬מיובשות‭, ‬שום‭ ‬ואנשובי‭ ‬ולשים‭ ‬עוד‭ ‬2‭ ‬דקות‭ ‬רק‭ ‬עד‭ ‬שהם‭ ‬נטמעים‭ ‬בבצק‭. ‬מכסים‭ ‬את‭ ‬הקערה‭ ‬בניילון‭ ‬נצמד‭ ‬ומתפיחים‭ ‬כשעה‭ ‬עד‭ ‬להכפלת‭ ‬הנפח‭.‬
•‭ ‬מעצבים‭, ‬מתפיחים‭ ‬ואופים‭:‬‭ ‬מחלקים‭ ‬את‭ ‬הבצק‭ ‬ל‭-‬10‭ ‬חלקים‭ ‬בעזרת‭ ‬קלף‭ ‬או‭ ‬סכין‭. ‬מגלגלים‭ ‬כל‭ ‬חלק‭ ‬לגליל‭ ‬צר‭ ‬באורך‭ ‬כ‭-‬25‭ ‬ס‭"‬מ‭. ‬מניחים‭ ‬את‭ ‬הגלילים‭ ‬בתבניות‭ ‬מרופדות‭ ‬בנייר‭ ‬אפייה‭, ‬מכסים‭ ‬במגבת‭ ‬ומתפיחים‭ ‬כ‭-‬30‭ ‬דקות‭ ‬עד‭ ‬שהם‭ ‬כמעט‭ ‬מכפילים‭ ‬את‭ ‬נפחם‭.‬
•‭ ‬בינתיים‭ ‬מחממים‭ ‬תנור‭ ‬ל‭-‬200‭ ‬מעלות‭.‬
•‭ ‬אופים‭ ‬כ‭-‬15‭ ‬דקות‭ ‬עד‭ ‬שהפלוטים‭ ‬זהובים‭ ‬ואפויים‭ ‬גם‭ ‬בחלק‭ ‬התחתון‭. ‬מוציאים‭ ‬מהתנור‭, ‬מברישים‭ ‬בשמן‭ ‬זית‭ ‬ומפזרים‭ ‬מלח‭ ‬ים‭. ‬
•‭ ‬הפלוטים‭ ‬במיטבם‭ ‬ביום‭ ‬ההכנה‭. ‬אפשר‭ ‬להקפיא‭ ‬ולחמם‭ ‬בתנור‭ ‬חם‭ ‬לפני‭ ‬ההגשה‭.‬

 

קרדיט: מגזין על השולחן

Scroll to top
X