הגבינות של נני
פאי לימון ומרנג הכי טעים בעולם

פאי לימון ומרנג הכי טעים בעולם

עוגיות חמאה פריכות של יונית צוקרמן, מיץ לימון טרי, ביצים וסוכר – התוצאה המהממת לפניכם

מצרכים לבסיס:
250 גרם עוגיות חמאה סאן מישל
100 גרם חמאה מומסת
1 כף אבקת סוכר

 

מצרכים למלית לימון:
4 חלמונים
1/2 כוס מיץ לימון טרי
גרידת לימון מ-2 לימונים
1 פחית חלב מרוכז 400 מ"ל

 

מצרכים למרנג:
4 חלבונים
1 כוס סוכר
1/2 כוס מים

 

אופן הכנה:
– טוחנים את העוגיות במעבד מזון עד לקבלת פירורים.

פאי לימון ומרנג הכי טעים בעולם

פאי לימון ומרנג הכי טעים בעולם
– מוסיפים 100 גרם חמאה מומסת ומערבבים היטב.
– מניחים את פירורי העוגיות בתבנית פאי בקוטר 24 ומהדקים לתחתית ולדפנות.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 20 דקות. מצננים.
– מכינים את המילוי: שמים את כל מצרכי המילוי בקערת מיקסר ומקציפים עד לקבלת קרם אחיד.
– שופכים את המלית לתוך הקלתית המצוננת ובעזרת מרית משטחים.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 20 דקות. מעבירים למקרר למשך הלילה או לכמה שעות.
– מכינים את המרנג: ממיסים סוכר ומים עד שהסוכר נמס ונוצר סירופ סוכר מבעבע. מודדים את הטמפרטורה עם מד חום וכאשר היא מגיעה ל-120 סוגרים את האש.
– כמה דקות קודם מתחילים להקציף את החלבונים במיקסר עם וו הקצפה. מזלפים את סירופ הסוכר באיטיות לתוך החלבונים בזמן ההקצפה ומקציפים על מהירות בינונית במשך 7-10 דקות.
– מעבירים את המרנג לשקית זילוף עם צנתר פרח ומזלפים מעל המילוי.
– שורפים בעזרת ברנר או תנור גריל שחומם ל-200 מעלות למשך דקה.

Scroll to top
X