הגבינות של נני
ממרח גבינה, חצילים ופלפלים

ממרח גבינה, חצילים ופלפלים

ירקות קלויים וגבינות – השילוב המושלם במנה טעימה שמגישים לצד חלה קלויה

 

מצרכים:

2 חצילים גדולים, מחוררים קלות בעזרת מזלג

4 כפות שמן זית

1/2 כפית מלח גס

2 כפות עירית, קצוצה

2 כפות פטרוזיליה, קצוצה

8 כפות גדושות של גבינת בורסאן בטעם טבעי

 

לרוטב:

4 גמבות

6 כפות שמן זית

מעט מלח לתיבול

קורט פלפל צ'ילי יבש

 

להגשה:

חלה

4 כפות שמן זית

2 שיני שום, כתושות

 

אופן ההכנה:

  • שורפים על אש גלויה את החצילים עד שהם מוכנים.
  • במקביל, שורפים גם את הפלפלים היטב על אש גלויה. בסיום מכניסים לקערה ומכסים בניילון נצמד או מכניסים אותם לשקית. לאחר 15 דקות מוציאים ומקלפים, ומנקים מהגבעול ומהגרעינים.
  • שמים את הפלפלים במעבד מזון עם מעט מלח, פלפל שאטה ושמן זית ומעבדים למשחה חלקה. אם המשחה סמיכה מדי, מוסיפים קצת מים.
  • מקלפים את החציל כשמנסים לשמור על צורתו.
  • פורסים את החלה לפרוסות, מורחים אותה בשמן זית ובשום וצולים במחבת פסים עד שהחלה קלויה.

מתכון: משה שגב

Scroll to top
X