הגבינות של נני
בצק לפיצה מהירה בלי שמרים

בצק לפיצה מהירה בלי שמרים

בלי לישה ובלי התפחה – מתכון גאוני לפיצה מהירה  ללא שמרים שממלאים גם בשוליים. רבע שעה עכשיו, כולל זמן האפייה וההכנה, וזה אצלכם על השולחן. לכם נשאר לבחור את התוספות שאתם אוהבים.

בצק לפיצה מהירה בלי שמרים

חומרים ל-3 פיצות גדולות

1 ק"ג קמח תופח

3 ביצים

3 גביעי יוגורט (200  מ"ל כל אחד)

1 כפית גדושה מלח

1 כף גדושה סוכר

 

להרכבה: רוטב פיצה (קנוי או ביתי), מוצרלה' אורגנו, זיתים מגולענים, שומשום

  1. במיקסר עם וו לישה שמים קמח, ביצים, יוגורט, מלח וסוכר ומעבדים לבצק אחיד וקצת דביק (לא צריך ללוש כמו בצק שמרים).
  2. מחלקים ל-3. מרדדים כל חלק לעיגול דק יחסית, קצת יותר גדול מהתבנית (הכי נוח לרדד בין שני ניירות  אפייה משומנים או מקומחים קלות). מעבירים לתבנית פיצה מחוררת, משומנת בתרסיס שמן.
  3. מפזרים גבינת מוצרלה – הגבינות של נני בהיקף, מקפלים את השוליים לכיסוי ומהדקים. אם רוצים להוסיף גם שומשום- משמנים את השוליים המקופלים ומפזרים שומשום מעליהם.
  4. מורחים רוטב פיצה ומפזרים גבינת מוצרלה (אפשר להוסיף גבינת מנצ'גו לתוספת עשירה במיוחד)  וזיתים. מתבלים באורגנו. מורחים שמן זית ומפזרים שומשום בשוליים.
  5. אופים ב-220 מעלות 10 דקות להשחמה. חותכים בגלגלת פיצה ומגישים חם.

מתכון: קרין גורן

צילום: נועם פריסמן

Scroll to top
X